Chleb firmowy

Chleb firmowy

Doskonały, smaczny chleb. Świetnie sprawdza się jako podstawa kanapek oraz jako dodatek do wszelkich dań. Wypiekany według tradycyjnego przepisu w nowoczesny sposób.

Spody do pizzy

Spody do pizzy

Doskonałej jakości spody do pizzy. Starannie dobrany skład i dokładnie kontrolowany proces wypiekania gwarantują niepowtarzalne doznania smakowe. Na tych spodach każda pizza smakuje  nadzwyczajnie.

Bułki cygańskie

Bułki cygańskie

Bułki cygańskie produkujemy korzystając z najwyższej jakości mąki kukurydzianej. Zawartość sosu pomidorowego, papryki, cebuli i ogórka kwaszonego nadaje tym produktom niepowtarzalny, specyficzny smak.
Bułki cygańskie świetnie sprawdzają się jako szybka przekąska, dobra zarówno na zimno jak i na ciepło.

Bułki kukurydziane

Bułki kukurydziane

Bułki kukurydziane powstają ze starannie wyselekcjonowanej mąki kukurydzianej. Dzięki temu są lekkie, mają złotawy kolor, a posypane żółtym serem i słonecznikiem smakują wyśmienicie w każdym menu.

Mąka kukurydziana ma wysoką wartość odżywczą. Zawiera białko, witaminy A, E i z grupy B. Ponadto zawiera błonnik pokarmowy, który ułatwia procesy trawienia, oraz składniki mineralne:
• magnez
• wapń
• fosfor
• kobalt
• selen
• potas

Chleb z ziołami

Chleb z ziołami

Chleb z ziołami na ciepło
Doskonała przekąska, która świetnie sprawdzi się przy każdym biesiadnym stole. Wspaniale smakuje zwłaszcza po staropolsku łamana w palcach (i nie trzeba szukać ostrego noża).
Można dzielić się nią na zimno, jednak zdecydowanie lepiej smakuje przygotowana w poniższy sposób.

Sposób przygotowania:
Opakowanie (wraz z zawartością) umieścić
w piekarniku rozgrzanym do temperatury 150°C, przykryć folią aluminiową i piec przez około 10 minut.

Chleb żytni trzy ziarna

Chleb żytni trzy ziarna

Chleb „trzy ziarna” produkowany jest na naturalnym zakwasie z dodatkiem 3 ziaren.
Słonecznik – źródło dobrych nienasyconych kwasów tłuszczowych, bogatych w witaminy grupy B, co wpływa na prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego; to również fitosterole oraz minerały (magnez, cynk, żelazo);
Siemie lniane – źródło wielonienasyconych kwasów tłuszczowych z rodziny omega-3; zawiera błonnik rozpuszczalny i nierozpuszczalny, witaminę E, cynk, lecytynę, flawonoidy i fito estrogeny; nie tylko odżywia, ale również leczy (obniża poziom złego cholesterolu we krwi);
Sezam – nazywany „przyprawą bogów”, bogate źródło wapnia, cynku i magnezu, zawiera witaminy A, E oraz grupy B; wpływa na prawidłowe funkcjonowanie całego organizmu.

Produkt uhonorowany znakiem TOP PRODUKT programu „Doceń Polskie”

Chleb żytni bez drożdży

Chleb żytni bez drożdży

Chleb żytni bez drożdży jest produkowany na zakwasie z mąki żytniej z dodatkiem ziaren słonecznika. Główną jego zaletą jest naturalność – nie zawiera konserwantów, polepszaczy i drożdży.
Żytni chleb na zakwasie, powstały na skutek kilkudniowej fermentacji mąki (bez wspomagania chemicznego) to efekt prastarej „technologii”, sprawdzonej przez pokolenia naszych przodków.
Dzięki zakwasowi produkt ma lekko kwaśny smak i zawiera dużo mniej soli, niż pieczywo, otrzymane w procesach używających drożdży.

Produkt uhonorowany znakiem TOP PRODUKT programu „Doceń Polskie”

Chleb jedliński

Chleb jedliński

Chleb jedliński to połączenie nowoczesności współczesnej piekarni i tradycyjnej receptury, stosowanej przy wypieku chleba w okolicach Jedlińska od wielu lat.
Wyrasta dzięki naturalnemu zakwasowi i staraniom doświadczonych piekarzy, którzy smak wiejskiego chleba poznali w rodzinnych domach.